Bezienswaardigheden in Toronto

De Canadese stad Toronto heeft een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je stedentrip of zakenreis. Het meest bekend is natuurlijk de imposante CN Tower, maar bezoek ook zeker de 200 jaar oude St. Lawrence Market, de Kensington Avenue en de Toronto Islands.

Canadian National Tower (CN Tower)

Vanaf 1976 tot aan 2007 was de CN tower met 553 meter het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld. Oorspronkelijk was de toren als zendmast in gebruikt, tegenwoordig is het vooral een toeristische attractie. Met de lift ben je binnen een minuut op een hoogte van 346 meter. Vanaf deze etage kun je genieten van een geweldig uitzicht. Een etage lager kun je zelfs over een glazen vloer lopen. Voor de avonturiers is het zelfs mogelijk om een zogenaamde EdgeWalk te maken waarbij je aan een touw op de rand van de toren naar voren gaat hangen. Een aanrader is ook het 360 restaurant waar tijdens het eten de vloer ronddraait zodat je een 360 graden uitzicht over Toronto hebt. Het is wel nodig om hiervoor te reserveren bij de CN Tower.

St. Lawrence Market

De St. Lawrence Market is al ruim 200 jaar oud en hier kun je dan ook nog de echte oude sfeer van Toronto proeven. Het bestaat uit drie gebouwen: St. Lawrence Hall, North Market en South Market. Het noordelijke deel is het oudste gedeelte en hier wordt vanaf 1803 elke zaterdag een boerenmarkt gehouden. Tegenwoordig van vijf uur 's ochtends tot drie uur 's middags.

Kensington Avenue

In deze populaire wijk vind je onder andere veel trendy boetiekjes, cafés en de Kensington Market. Met name vintage winkels zoals Courage My Love en Flashback zijn hier erg geliefd en een must voor winkelliefhebbers. Daarnaast is het een gezellige buurt om op een terrasje te genieten van een drankje of hapje.

Toronto Islands

Als je even de stad zelf uit wil, dan neem je een ferry vanaf Union Station en vaar je in 10 minuten naar het dichtstbijzijnde eiland. Toronto Islands bestaat uit meerdere, autovrije eilanden. Het meest geliefde eiland is Centre Island met verschillende parken en zelfs een pretpark. Wil je een dagje op het strand doorbrengen, dan is Centre Island Beach een prima plek.

Art Gallery of Ontario

Een must voor cultuurliefhebbers tijdens een bezoek aan Toronto is de Art Gallery of Ontario (AGO). Hier zijn werken te bekijken van Canadese kunstenaars zoals Emily Carr, Group of Seven en Tom Thomson. Met name de schilderijen van deze laatstgenoemde kunstenaar zijn een aanrader omdat er veel landschappen van Ontario in te zien zijn. Ook zijn er wisselende tentoonstellingen zoals in 2015 van de Nederlandse schilder Piet Mondriaan.

Bekijk hier het overzicht van bezienswaardigheden in en rond Toronto samengesteld door Lonely Planet.

Plattegrond van centrum en Toronto Islands