Excursies rond Toronto

Naast de stad Toronto zelf is er ook in de omgeving van deze Canadese metropool veel te zien en te doen. Hieronder vind je een aantal tips voor het maken van een dagexcursies naar bijvoorbeeld de wereldberoemde Niagara Falls of het prachtige Algonquin Provincial Park.

Niagara Falls

Een populaire dagexcursie vanuit Toronto is uiteraard een bezoekje aan de beroemde Niagara Falls. Je kunt kiezen voor een georganiseerde dagtoeristen, maar natuurlijk ook zelf er naar toe reizen. Bij de watervallen zelf kun je kiezen voor een boottocht Hornblower Niagara Cruises of zelfs per helikopter over de Falls heenvliegen. Ook is het leuke plaatsje Niagara-on-the-lake gelegen aan Lake Ontario een bezoekje waard. Hier kun je heerlijk langs het meer wandelen, een rondrit per paardenkoets maken of langs het meer wandelen. De hele regio rond Niagara is bekend om de wijngaarden die prima per fiets of per auto te bezoeken zijn. Bezoek daar een wijnproeverij van Canadese ijswijn. Wil je langer in de Niagara regio blijven, boek dan bijvoorbeeld een bed&breakfast zodat er meer tijd is om van de omgeving te genieten.

Algonquin Provincial Park

Een van de grootste provinciale parken van Ontario is het Algonquin Provincial Park. Op drie uur rijden van Toronto en dus prima geschikt voor een dagtrip of als onderdeel van een flydrive vanuit de Canadese stad. Outdoor liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen: je kunt er uitstekend kanoën, wilde dieren spotten en kamperen. Ook is mogelijk om samen met een gids het gebied te verkennen. Voor de minder avontuurlijke bezoekers zijn er ook verschillende luxe accommodaties zoals bijvoorbeeld Deerhurst Resort waar het ook mogelijk is om te golfen.

Plattegrond Niagara Falls